Historien om Color Climax Magazine startade Augusti 1968!

Historien om Color Climax Magazine startade Augusti 1968!

Den 26:e Augusti var säkert som en helt vanlig dag för de allra flesta på denna jord. Men för upphovsmakarna till Color Climax var denna varma sensommardag dagen då det första numret av Color Climax Magazine skulle komma ut!

Tidningen skulle sätta en ny standard för porrtidningar med full färg i hela tidningen. De flesta magazines på den här tiden var i svartvitt eller hade foton av ganska dålig kvalitet. Många gånger tidningspapperskvalitet.

Ett bekymmer var dock att all porr var strikt förbjudet i Danmark på den här tiden. Men ökad efterfrågan på erotiskt material över hela världen satte press på makthavarna och i Danmark blev det tillåtet igen under 1969.

För att mildra porrmotståndarna producerades tidningarna med anonyma omslag efter att porren legaliserats för att inte väcka anstöt när tidningarna visades upp i porrbutikernas skyltfönster!

När nummer 100 av tidningen trycktes i Januari 1979 hade man sålt över 18 miljoner tidningar.

Många läsare skickade in egna intressanta bilder från sitt egna sexliv och dessa publicerades under ett "Readers Album" avsnitt i tidningen.

Än idag är Color Climax produktioner något av kultföremål och högt eftertraktade av samlare världen över! Color Climax producerade även en hel del filmer på Super 8 & Betamax formaten som också är heta samlarföremål.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.