Ridskolan filmerna inspirerades av den klassiska gladporren, fylld av skandaler!

Ridskolan filmerna inspirerades av den klassiska gladporren, fylld av skandaler!

Inspirationen till de svenska kultfilmerna Ridskolan kom från lite oväntat håll, nämligen 1970-talets gladporr scen. 70-talet var en uppsluppen tid då även riktiga skådespelare kastade kläderna i tid och otid. Dessutom visades ofta gladporrfilmerna på vanliga biografer...

Ole Söltoft (Mazurka på sängkanten) som regisserat många av de klassiska filmerna medverkade själv i flertalet av dem. Siggi Götz är en annan regissör som skapade den i Sverige omåttligt populära "Utan trosor i Tyrolen". En anledning till att just den filmen blev så populär var omständigheten att hon som sprang omkring utan trosor spelades av svenska Marie Ekorre.

Efter framgången med Utan trosor i Tyrolen följde många liknande filmer, alla med helt underbara titlar. Vem minns inte Alpglöd i Läderbyxan, Bland bockar i Bangkok eller Tre svenskor i Tyrolen?

Flera dåtida och senare kända personer har medverkat i erotiska filmer under den här perioden vilket skapade en hel del rubriker i traditionell media.

Ingemar Bergmans dotter Anna Bergman chockade många när hon kastade kläderna i Skorpionens Tecken. I Skyttens Tecken gjorde hon en fejkad sexscen med diskuslegenden Ricky Bruch.

Louise Frevert chockade nog ännu mer och blev efter sin porrkarriär partiledare för Danskt Folkeparti. I Sverige har vi ju också exempel på porrskådis som sadlade om till politiker. Göran Vänster, som i verkligheten heter Göran Eurenius skapade en hel del rubriker på sin tid.

Undertecknad (nedskrivaren av dessa rader) hade faktiskt slumpen att hamna på Komvux i Mölnlycke med Göran Eurenius. Vi umgicks en hel del i skolvärlden och hade många klasser gemensamt. En klok och intressant människa som inspirerade mig till att fortsätta plugga.

Finns ett par roliga minnen och anekdoter från den här tiden men de sparar vi till ett annat tillfälle!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.